Jaga artiklit

Galerii: XII Kinnisvaraseminar tõi kokku nii valdkonna tippjuhid kui investeerimishuvilised

13.-14. septembril leidis Peetris, Pihlaka talus, aset järjekorras juba kaheteistkümnes Kinnisvaraseminar. Üritus tõi kokku laia spektri kinnisvarahuvilisi alates väikeinvestoritest kuni sektori tippjuhtideni. Everaus Kinnisvara on hea meel, et saime kolmandat aastat järjest olla üks seminari korraldajatest, andes oma panuse selle sisuka sündmuse õnnestumisse.

Esimene päev: podcasti salvestus ja innovatsioonijutud

Seminari esimene päev algas hoogsalt podcasti „Kinnisvarajutud“ live-salvestusega. Saatejuhid Algis Liblik ja Siim Semiskar olid kutsunud oma külaliseks kinnisvarainvestori Janar Saviiri. Üheskoos arutleti flippimise ja kinnisvaraarendamise teemadel ning jagati aastate jooksul kogutud praktilisi nippe ja õppetunde.

Päeva jätkudes astus lavale Scandium Kinnisvara innovatsioonijuht Kalle Aron, kes jagas põnevaid lugusid oma isiklikest investeeringutest Hispaanias ning avas kuulajatele uksed Scandium Kinnisvara tulevikuplaanidesse Eestis. Kalle Aroni esinemine pakkus värskeid vaatenurki ja rõhutas julguse ning riskide võtmise olulisust kinnisvarainvesteeringutes.

Teine päev: põhjalikud ettekanded ja arutelud

Laupäev algas kinnisvaraturu ülevaatega, mille esitas Kinnisvarakooli koolitaja ja konsultant Tõnu Toompark. Ta andis osalejatele põhjaliku ülevaate kinnisvaraturu prognoosidest, tuues esile nii tulevased võimalused kui ka ohud, millega kinnisvarainvestorid võivad lähitulevikus kokku puutuda.

Järgnevalt esines Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam, kes rääkis fondi suurprojektidest ja valdkonna väljakutsetest, pakkudes kuulajatele olulisi õppetunde ja mõtteainet edaspidiseks. Tema järel astus lavale Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann, kes avas kuulajatele pankade vaatenurka kinnisvaraturule ning jagas prognoose tuleviku osas.

Peale lõunapausi sai sõna Everaus Kinnisvara asutaja ja tegevjuht Janar Muttik, kes rääkis inspireerivalt oma kogemusest, kuidas leida kahe nädalaga viis miljonit eurot investeeringuteks. Samuti tutvustas ta lähemalt Everaus Kinnisvara edulugu ja tulevikuplaane.

Praktilised nõuanded ja paneeldiskussioonid

Päeva praktilisem pool keskendus kinnisvara müügi ja majutusteenuste valdkonnale. Kaisa Ülejõe andis osalejatele väärtuslikke näpunäiteid, kuidas maksimeerida edu Airbnb teenuse pakkumisel. Lisaks jagasid Algis Libliku juhitud paneelvestluses praktilisi soovitusi vaiksel turul kinnisvara müümiseks UUS MAA Pro juhatuse liikmed Martin Vendla ja Mikk Männamets ning Arco Vara maakler Joshua Viinalass.

Üks seminari tipphetki oli Miko Niinemäe esinemine, kus ta jagas avameelselt oma kogemusi Arco Vara juhina. Tema ettekanne pakkus kuulajatele ausat ja praktilist ülevaadet kinnisvarajuhtimise väljakutsetest, tuues esile nii õnnestumised kui ka keerulised hetked.

Seminari lõpetas paneeldiskussioon välismaale investeerimisest. Kinnisvaraärinaine Gerdi Arst jagas kogemusi Hispaania turult, investor ja ettevõtja Priit Viirelaid rääkis oma kogemustest Tais ning Sanders Skorik tutvustas Dubai kinnisvaraturu eripärasid. Paneeli modereeris Janar Muttik, kes suunas vestluse osalejate jaoks huvitavate ja kasulike teemade juurde.

Vaata ka galeriid meeleolukast Kinnisvaraseminarist.

Fotod: Olimar Hinn